Rèplica Font Casa Vicens d’Antoni Gaudí

Rèplica Font Casa Vicens d’Antoni Gaudí

Als jardins del Museu de les Aigües, de la Fundació AGBAR, s’ubica un dels nostres projectes amb més valor patrimonial i artístic. Es tracta d’una rèplica fidedigna i a escala real de la Font de la Casa Vicens d’Antoni Gaudí. Catalogada com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

A través dels plànols originals es va començar fent una reproducció digital de l’obra i construint una maqueta a escala, per poder dissenyar els complexos arcs parabòlics de la font. La seva reconstrucció ha estat completa i s’ha fet utilitzant les mateixes tècniques i materials amb els quals Gaudí la va dissenyar l’any 1883.

Hem fet la construcció a partir de 27.000 maons manuals, que s’han fabricat artesanalment, d’un en un, tal com es feia a l’època. Per part del Forn d’obra Duran de Bigues i Riells, als que cal sumar 3.000 rajoletes porcellàniques.

Als dos pilars dels extrems de la Font de 10 metres d’alçada, es situen els dipòsits que permeten que l’aigua flueixi recreant els efectes sonors d’una cascada, proporcionant sensació de frescor a l’entorn i, al mateix temps, potenciant la privacitat de la finca original.

Daniel Giralt-Miracle ha estat l’assessor històric i artístic d’aquest projecte, i Josep Vicent Gómez Serrano l’arquitecte, catedràtic de la UPC i un dels millors especialistes en l’obra de Gaudí. Tot un equip de luxe, que ha permès assolir un nou repte a Obres Tècniques Lloret.