ODS Energia Neta i Assequible

ODS Energia Neta i Assequible

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són uns propòsits que marquen les Nacions Unides per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots, i formen part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible.

Cadascun dels 17 objectius tenen unes metes específiques que s’han proposat assolir, a nivell global, fins al 2030. 

A Obres Tècniques Lloret portem a terme diverses accions per contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Com, per exemple, l’ODS d’Energia Neta i Assequible.

L’energia és fonamental en gairebé tots els grans reptes i oportunitats del món actual, i l’accés a aquesta és essencial. Per això, en el sector de la construcció hem de considerar els nous edificis, tant aquells dedicats a la indústria, com els destinats a habitatges, com a fonts d’energia, promovent les energies renovables en tots els àmbits, i també prioritzant les mesures estructurals com la rehabilitació energètica d’edificis, optimitzant els edificis existents per estalviar recursos.

Un dels nostres projectes més recents en quan a la integració d’energies sostenibles és el magatzem robotitzat de Henkel Ibérica & Solvia, a Montornès del Vallès. En aquest projecte, a part d’apostar per la digitalització i la indústria 4.0, amb un magatzem automatitzat d’última generació, es va fer una instal·lació fotovoltaica al sostre del centre logístic, per poder generar la seva pròpia energia. Aquesta energia pot ser autoconsumida, emmagatzemada o abocada a la xarxa.

Entre tots tenim una gran responsabilitat social i ambiental, i des d’Obres Tècniques Lloret ens comprometem a portar a terme accions per vetllar per a ella.